Jij bent niet de enige met die vraag.
Juist, hé? Je bent niet alleen. En hoewel we ab-so-luut niet vies zijn van vragen beantwoorden, ga je er zelf meer uit halen, als je zélf de oplossing vindt. Tussen onze Veelgestelde vragen, bijvoorbeeld. Da’s een interessante plek om te beginnen. En geraak je er echt niet uit, dan:

Algemeen
Wie of wat is Rollit Payroll?
Rollit Payroll is een erkend uitzendkantoor, al zenden we geen werknemers uit. Wat doen we dan wel? We nemen alle loonadministratie van je werkgever over voor tijdelijke medewerkers en flexijobbers. En dat verloopt allemaal via de app CrewPlanner.
Wie of wat is CrewPlanner?
CrewPlanner is een onlineapplicatie waarmee jouw werkgever de personeelsplanning en -administratie regelt. Zodra jouw gegevens in de app staan, kan je werkgever kijken of je beschikbaar bent en je inplannen. En dat met één klik. Ook jij hebt toegang tot CrewPlanner. Zo krijg jij een melding als er een job voor je klaarstaat en bevestig je of je al dan niet kunt werken die dag.
En daarna gaat alles automatisch. Zo krijg je je arbeidscontract in je mailbox en staat je loon elke week op je rekening. Bovendien ben je altijd met alles in orde.
Wat is Interimsign?
Je ontvangt via Interimsign je arbeidscontracten. Zodra er eentje voor je klaarstaat, krijg je een mail. Om je contract te kunnen ondertekenen, meld je je aan met je identiteitskaart en een kaartlezer. Daarna kies je een wachtwoord waarmee je vanaf dan eenvoudig inlogt.
Wat als ik niet meer kan inloggen bij Interimsign?
Ben je je wachtwoord vergeten? Ga dan naar de loginpagina en vraag een nieuw wachtwoord aan.
Lukt aanmelden nog niet? Of heb je nog andere vragen? Stuur een mail naar hello@rollit.staging-server.net.
Krijg ik maaltijdcheques en wanneer?
Krijgen de vaste medewerkers in je team maaltijdcheques? Dan krijg jij er ook. Als werkgever betalen we je een maaltijdcheque per gewerkte dag. Je betaalt er geen belastingen op maar er gaat wel een kleine bijdrage van je loon.
Elke maand krijg je het bedrag van het aantal maaltijdcheques op je Edenredkaart. Heb je nog geen kaart? Dan ontvang je er automatisch eentje per post bij je eerste uitbetaling.
Krijg ik een arbeidsongevallenverzekering?
Uiteraard, net zoals vaste medewerkers. Al sluit Rollit Payroll deze verzekering voor jou af in plaats van je werkgever.
Bij een ongeval op je werk of op weg ernaartoe, betaalt de verzekering de medische kosten. Wij betalen je inkomen tot het einde van je contract en daarna past de verzekering je verlies aan inkomen bij. Erkend de verzekering jouw ongeval niet? Dan springt het ziekenfonds bij.
Is Rollit Payroll mijn werkgever?
Op papier zijn wij inderdaad jouw werkgever. Net zoals bij een uitzendkantoor krijg je via ons je contract en ontvang je je loon. Daarnaast zorgen we voor jouw vakantiegeld, premie’s en eindejaarvergoedingen. En sluiten we ook een arbeidsongevallenverzekering voor jou af.
Het grote verschil is dat jij wordt aangenomen door jouw werkgever en dat alles op het vlak van werk via hem of haar verloopt.
Wat is het verschil tussen een tijdelijk contract en dat van een vaste medewerker?
Jouw werkgever neemt jou in dienst voor een bepaalde opdracht of periode. En daarvoor sluit jij een tijdelijk arbeidscontract af. Voor de rest heb je dezelfde voordelen als vaste medewerkers. Zo krijg jij ook kinderbijslag, pensioen, vakantiegeld, eindejaarspremies …
Wie betaalt mijn loon uit en wanneer?
Heb ik recht op vakantiegeld?
Natuurlijk. Al hangt de uitbetaling af of je als bediende of arbeider bent ingeschreven.
- Bediende: bij elke uitbetaling van je loon krijg je ook een stukje vakantiegeld.
- Arbeider: jij krijgt je vakantiegeld een keer per jaar via de Rijksdienst voor Jaarlijkse vakantie. Voor meer info surf naar rvj.be.
Krijg ik een eindejaarspremie?
Dat hangt ervan af. Omdat je eigenlijk voor een uitzendkantoor (Rollit) werkt, is er een voorwaarde: je moet minstens 65 dagen gewerkt hebben tussen 1 juli van het vorige jaar tot en met 30 juni van het huidige jaar. Dat is inclusief ziektedagen en feestdagen. De premie wordt berekend op het aantal gewerkte dagen.
Je krijgt je eindejaarpremie via het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten. Die stuurt jou in december een document op met daarop de premie en wanneer je het bedrag ontvangt.
Word ik doorbetaald tijdens feestdagen?
Als de feestdag binnen je arbeidscontract valt, dan krijg je die uitbetaald. En vanaf 15 dagen anciënniteit krijg je zelfs betaalde feestdagen nadat je arbeidscontract afliep. Of toch als je niet opnieuw aan het werk bent.
- Tussen 15 dagen en 1 maand: je krijgt één feestdag uitbetaald als die binnen 14 dagen na het einde van je contract valt.
- Meer dan 1 maand: je krijgt alle feestdagen uitbetaald die binnen 30 dagen na je tewerkstelling vallen.
Wat als ik ziek word?
Als je langer dan een maand aan een stuk hebt gewerkt via Rollit Payroll dan betalen wij je uit tot het einde van je arbeidscontract. Daarna krijg je van je ziekenfonds een uitkering.
Als je minder dan maand doorlopend voor Rollit hebt gewerkt dan valt je meteen terug op het ziekenfonds.
Net zoals bij een vaste medewerker is het belangrijk dat je binnen 48 uur je ziektebriefje aan Rollit bezorgt samen met het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid.
Calculator
Kan ik mijn loonkosten en een samenwerking met Rollit simuleren?
Natuurlijk kan dat! Meer nog: we moedigen je aan om ’t te doen – we hebben er zelfs een speciale Calculator-module voor gebouwd. Klik door, ontdek hoe het brutoloon van je tijdelijke werknemers zich vertaalt naar netto – welke eventuele sociale lasten erbij komen kijken – en hoe ons kostenpercentage per verloond uur eruitziet:
Kan ik als flexwerker mijn nettoloon berekenen?
Absoluut… want brutoloon, allemaal aardig en wel – maar hoeveel hou je daar op het einde van de rit netto van over als flexwerker? Via deze Calculator kan je daar snel en gemakkelijk achterkomen!
Studenten
Wanneer mag ik bijklussen als student?
- Je gaat nog naar school in het middelbaar of als student aan de hogeschool of universiteit.
- Je bent 16 jaar. Al mag je ook als 15-jarige een studentenjob doen maar alleen als je de eerste twee jaar van het middelbaar hebt gevolgd.
- Studeren is je hoofdtaak. Als je al werkt maar daarnaast nog een opleiding volgt, dan ben je geen student.
Wanneer ben ik geen student meer?
- Als je deeltijdsonderwijs volgt met een leercontract, deeltijds arbeids- of stageovereenkomst. Je mag ook geen werkloosheiduitkering krijgen en je mag alleen tijdens schoolvakanties werken.
- Zodra je afstudeert ben je geen student meer. Al is er wel één uitzondering als je afstudeert in juni: je mag dan nog tot 30 september van dat jaar als student werken.
- Vanaf je meer dan twaalf maanden werkt bij dezelfde werkgever. Daarna word je een gewone werknemer en betalen jij en je werkgever sociale bijdragen. Ga je dan aan de slag bij een andere werkgever? Dan kan dat nog wel als student.
Hoeveel mag ik werken als jobstudent?
- Je mag maximum 600 uur per jaar werken. Anders betaal je de normale bijdragen.
- Je mag niet meer dan 240 uur per kwartaal werken. Behalve in de zomermaanden omdat veel studenten een hele maand werken. Wat gebeurt er als je toch meer werkt?
- Dan verlies je je kinderbijslag en moeten je ouders meer belastingen betalen omdat je niet meer ten laste bent.
- Je wordt dan gezien als echte werknemer en zult belastingen moeten betalen.
Flexwerkers
Kan ik zomaar bijklussen als flexijobber bij een werkgever?
Flexijobs zijn een mooi systeem waarmee je tegen gunstige voorwaarden een centje mag bijverdienen. Ook voor werkgevers zijn flexijobbers interessant, want zo kunnen ze op piekmomenten extra personeel inschakelen.
Al zijn er enkele voorwaarden:
- Je moet al minstens 4/5 voor een andere werkgever (of meerder werkgevers) .
- Je bent gepensioneerd.
Mag iedere werkgever een flexijobber inschakelen?
Nee, je mag alleen in de horeca of detailhandel als flexijobber bijklussen. Onder detailhandel verstaan we onder andere grootwarenhuizen, supermarkten, kappers, bakkers, slagerijen …
Ik ga aan de slag als flexijobber. Hoe werkt dat?
Je sluit als flexijobber een raamovereenkomst af met je werkgever. Daarin staan jouw gegevens en die van het bedrijf plus de afspraken die jullie maken. Denk aan hoe je werkgever je oproept als er werk is, je loon, wat de job inhoudt …
Pas als je werkgever werk voor je heeft, ontvang je een arbeidsovereenkomst voor het afgesproken werk in Interimsign. Je hebt ook het recht om niet in te gaan op de oproep van je werkgever.
Hoe zit het met het loon van een flexijobber?
In het loon dat je afspreekt met je werkgever zit ook flexivakantiegeld. Verder betaal je geen bedrijfsvoorheffing, socialezekerheidsbijdragen en inkomstbelastingen. Nog goed nieuws: je hoeft je loon niet aan te geven in je belastingbrief. Zo beland je nooit per ongeluk in een hogere belastingschijf.
Temporary workers
Wie is Rollit Payroll?
Wat is CrewPlanner?
Wat is Interimsign?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Wat als ik niet meer kan inloggen bij Interimsign?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Temporary employees
Wie is Rollit Payroll?
Wat is CrewPlanner?
Wat is Interimsign?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Wat als ik niet meer kan inloggen bij Interimsign?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Flexible catering staff
Wie is Rollit Payroll?
Wat is CrewPlanner?
Wat is Interimsign?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Wat als ik niet meer kan inloggen bij Interimsign?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Algemeen
Wie of wat is Rollit Payroll?
Rollit Payroll is een erkend uitzendkantoor, al zenden we geen werknemers uit. Wat doen we dan wel? We nemen alle loonadministratie van je werkgever over voor tijdelijke medewerkers en flexijobbers. En dat verloopt allemaal via de app CrewPlanner.
Wie of wat is CrewPlanner?
CrewPlanner is een onlineapplicatie waarmee jouw werkgever de personeelsplanning en -administratie regelt. Zodra jouw gegevens in de app staan, kan je werkgever kijken of je beschikbaar bent en je inplannen. En dat met één klik. Ook jij hebt toegang tot CrewPlanner. Zo krijg jij een melding als er een job voor je klaarstaat en bevestig je of je al dan niet kunt werken die dag.
En daarna gaat alles automatisch. Zo krijg je je arbeidscontract in je mailbox en staat je loon elke week op je rekening. Bovendien ben je altijd met alles in orde.
Wat is Interimsign?
Je ontvangt via Interimsign je arbeidscontracten. Zodra er eentje voor je klaarstaat, krijg je een mail. Om je contract te kunnen ondertekenen, meld je je aan met je identiteitskaart en een kaartlezer. Daarna kies je een wachtwoord waarmee je vanaf dan eenvoudig inlogt.
Wat als ik niet meer kan inloggen bij Interimsign?
Ben je je wachtwoord vergeten? Ga dan naar de loginpagina en vraag een nieuw wachtwoord aan.
Lukt aanmelden nog niet? Of heb je nog andere vragen? Stuur een mail naar hello@rollit.staging-server.net.
Krijg ik maaltijdcheques en wanneer?
Krijgen de vaste medewerkers in je team maaltijdcheques? Dan krijg jij er ook. Als werkgever betalen we je een maaltijdcheque per gewerkte dag. Je betaalt er geen belastingen op maar er gaat wel een kleine bijdrage van je loon.
Elke maand krijg je het bedrag van het aantal maaltijdcheques op je Edenredkaart. Heb je nog geen kaart? Dan ontvang je er automatisch eentje per post bij je eerste uitbetaling.
Krijg ik een arbeidsongevallenverzekering?
Uiteraard, net zoals vaste medewerkers. Al sluit Rollit Payroll deze verzekering voor jou af in plaats van je werkgever.
Bij een ongeval op je werk of op weg ernaartoe, betaalt de verzekering de medische kosten. Wij betalen je inkomen tot het einde van je contract en daarna past de verzekering je verlies aan inkomen bij. Erkend de verzekering jouw ongeval niet? Dan springt het ziekenfonds bij.
Is Rollit Payroll mijn werkgever?
Op papier zijn wij inderdaad jouw werkgever. Net zoals bij een uitzendkantoor krijg je via ons je contract en ontvang je je loon. Daarnaast zorgen we voor jouw vakantiegeld, premie’s en eindejaarvergoedingen. En sluiten we ook een arbeidsongevallenverzekering voor jou af.
Het grote verschil is dat jij wordt aangenomen door jouw werkgever en dat alles op het vlak van werk via hem of haar verloopt.
Wat is het verschil tussen een tijdelijk contract en dat van een vaste medewerker?
Jouw werkgever neemt jou in dienst voor een bepaalde opdracht of periode. En daarvoor sluit jij een tijdelijk arbeidscontract af. Voor de rest heb je dezelfde voordelen als vaste medewerkers. Zo krijg jij ook kinderbijslag, pensioen, vakantiegeld, eindejaarspremies …
Wie betaalt mijn loon uit en wanneer?
Heb ik recht op vakantiegeld?
Natuurlijk. Al hangt de uitbetaling af of je als bediende of arbeider bent ingeschreven.
- Bediende: bij elke uitbetaling van je loon krijg je ook een stukje vakantiegeld.
- Arbeider: jij krijgt je vakantiegeld een keer per jaar via de Rijksdienst voor Jaarlijkse vakantie. Voor meer info surf naar rvj.be.
Krijg ik een eindejaarspremie?
Dat hangt ervan af. Omdat je eigenlijk voor een uitzendkantoor (Rollit) werkt, is er een voorwaarde: je moet minstens 65 dagen gewerkt hebben tussen 1 juli van het vorige jaar tot en met 30 juni van het huidige jaar. Dat is inclusief ziektedagen en feestdagen. De premie wordt berekend op het aantal gewerkte dagen.
Je krijgt je eindejaarpremie via het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten. Die stuurt jou in december een document op met daarop de premie en wanneer je het bedrag ontvangt.
Word ik doorbetaald tijdens feestdagen?
Als de feestdag binnen je arbeidscontract valt, dan krijg je die uitbetaald. En vanaf 15 dagen anciënniteit krijg je zelfs betaalde feestdagen nadat je arbeidscontract afliep. Of toch als je niet opnieuw aan het werk bent.
- Tussen 15 dagen en 1 maand: je krijgt één feestdag uitbetaald als die binnen 14 dagen na het einde van je contract valt.
- Meer dan 1 maand: je krijgt alle feestdagen uitbetaald die binnen 30 dagen na je tewerkstelling vallen.
Wat als ik ziek word?
Als je langer dan een maand aan een stuk hebt gewerkt via Rollit Payroll dan betalen wij je uit tot het einde van je arbeidscontract. Daarna krijg je van je ziekenfonds een uitkering.
Als je minder dan maand doorlopend voor Rollit hebt gewerkt dan valt je meteen terug op het ziekenfonds.
Net zoals bij een vaste medewerker is het belangrijk dat je binnen 48 uur je ziektebriefje aan Rollit bezorgt samen met het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid.
Calculator
Kan ik mijn loonkosten en een samenwerking met Rollit simuleren?
Natuurlijk kan dat! Meer nog: we moedigen je aan om ’t te doen – we hebben er zelfs een speciale Calculator-module voor gebouwd. Klik door, ontdek hoe het brutoloon van je tijdelijke werknemers zich vertaalt naar netto – welke eventuele sociale lasten erbij komen kijken – en hoe ons kostenpercentage per verloond uur eruitziet:
Kan ik als flexwerker mijn nettoloon berekenen?
Absoluut… want brutoloon, allemaal aardig en wel – maar hoeveel hou je daar op het einde van de rit netto van over als flexwerker? Via deze Calculator kan je daar snel en gemakkelijk achterkomen!
Studenten
Wanneer mag ik bijklussen als student?
- Je gaat nog naar school in het middelbaar of als student aan de hogeschool of universiteit.
- Je bent 16 jaar. Al mag je ook als 15-jarige een studentenjob doen maar alleen als je de eerste twee jaar van het middelbaar hebt gevolgd.
- Studeren is je hoofdtaak. Als je al werkt maar daarnaast nog een opleiding volgt, dan ben je geen student.
Wanneer ben ik geen student meer?
- Als je deeltijdsonderwijs volgt met een leercontract, deeltijds arbeids- of stageovereenkomst. Je mag ook geen werkloosheiduitkering krijgen en je mag alleen tijdens schoolvakanties werken.
- Zodra je afstudeert ben je geen student meer. Al is er wel één uitzondering als je afstudeert in juni: je mag dan nog tot 30 september van dat jaar als student werken.
- Vanaf je meer dan twaalf maanden werkt bij dezelfde werkgever. Daarna word je een gewone werknemer en betalen jij en je werkgever sociale bijdragen. Ga je dan aan de slag bij een andere werkgever? Dan kan dat nog wel als student.
Hoeveel mag ik werken als jobstudent?
- Je mag maximum 600 uur per jaar werken. Anders betaal je de normale bijdragen.
- Je mag niet meer dan 240 uur per kwartaal werken. Behalve in de zomermaanden omdat veel studenten een hele maand werken. Wat gebeurt er als je toch meer werkt?
- Dan verlies je je kinderbijslag en moeten je ouders meer belastingen betalen omdat je niet meer ten laste bent.
- Je wordt dan gezien als echte werknemer en zult belastingen moeten betalen.
Flexwerkers
Kan ik zomaar bijklussen als flexijobber bij een werkgever?
Flexijobs zijn een mooi systeem waarmee je tegen gunstige voorwaarden een centje mag bijverdienen. Ook voor werkgevers zijn flexijobbers interessant, want zo kunnen ze op piekmomenten extra personeel inschakelen.
Al zijn er enkele voorwaarden:
- Je moet al minstens 4/5 voor een andere werkgever (of meerder werkgevers) .
- Je bent gepensioneerd.
Mag iedere werkgever een flexijobber inschakelen?
Nee, je mag alleen in de horeca of detailhandel als flexijobber bijklussen. Onder detailhandel verstaan we onder andere grootwarenhuizen, supermarkten, kappers, bakkers, slagerijen …
Ik ga aan de slag als flexijobber. Hoe werkt dat?
Je sluit als flexijobber een raamovereenkomst af met je werkgever. Daarin staan jouw gegevens en die van het bedrijf plus de afspraken die jullie maken. Denk aan hoe je werkgever je oproept als er werk is, je loon, wat de job inhoudt …
Pas als je werkgever werk voor je heeft, ontvang je een arbeidsovereenkomst voor het afgesproken werk in Interimsign. Je hebt ook het recht om niet in te gaan op de oproep van je werkgever.
Hoe zit het met het loon van een flexijobber?
In het loon dat je afspreekt met je werkgever zit ook flexivakantiegeld. Verder betaal je geen bedrijfsvoorheffing, socialezekerheidsbijdragen en inkomstbelastingen. Nog goed nieuws: je hoeft je loon niet aan te geven in je belastingbrief. Zo beland je nooit per ongeluk in een hogere belastingschijf.
Werken met flexi's, maar dan zonder administratieve stress of hoofdpijn!
- Op voorhand overzichtelijke planningen maken.
- Dimona's en contracten...maar dan vanzelf!
- Medewerkers kunnen zelf in- & uitklokken.
- Altijd online en raadpleegbaar!
- Foutloze uitbetalingen in één klik.
Ik ben een
Werkgever
Je krijgt maar geen tijd vrijgemaakt voor belangrijke taken en zaken, omdat je voortdurend wordt opgehouden door repetitief, administratief werk. Als dat niet herkenbaar is?